4 turvallista käytäntöä tienvarsionnettomuuksiin

4 turvallista käytäntöä tienvarsionnettomuuksiin

Koskaan ei tiedä milloin jarrut hajoavat tai milloin renkaat tyhjenevät. Se vain tapahtuu – joskus keskellä ei mitään. Siksi on tärkeää pitää mielessä muutama seikka, jos tarvitset hätähuolto- tai hinauspalveluita. Varmuuden vuoksi harkitse aina seuraavia 4:tä mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä, kun autosi hajoaa ajettaessa moottoritiellä.
Älä koskaan pysäköi autoasi tien viereen
Tämä on yksi tärkeimmistä käytännöistä, jota jokaisen autoilijan tulee noudattaa. Ajoneuvot tulevat usein hurjalla vauhdilla odottamatta mitään matkallaan. Etsi vain yksityinen kaista tai keskikaista ja pysy siellä, kunnes apu saapuu.

Kytke hätävilkut päälle

Kytke hätävilkut päälle heti, kun olet pysäköinyt ajoneuvosi. Vain tällä tavalla voit varoittaa muille autoilijoille autosi rikkoutumisesta. Valot näkyvät kilometrien päähän, joten muut tienkäyttäjät tietävät, että ilmoitat apua. Muista pysäköidä autosi selkeälle paikalle; jonnekin, jota ei estä kivi, käännös, rakennus tai mikään muu, joka voi estää autosi näkymisen kilometrien päähän.

Soittaa apua

Tässä tulevat kuvaan valtatievirastot ja hätäapupalvelut. Muista antaa tarkat tiedot nykyisestä sijainnistasi sekä tiedot siitä, mikä autossasi meni vikaan. Jos haluat säästää kustannuksissa, jotka liittyvät usein vika- ja hinauspalveluihin, ole jonkin tällaisen palveluntarjoajan jäsen. Suurin osa heistä veloittaa jäseniltä vähemmän kuin ei-jäseniltä.

Soita läheisillesi

Tämä on hyvin tärkeää. Kerro heille, missä olet ja odotatko apua vai et. Tämä koskee enimmäkseen yöllä matkustamista. Kaikista pimeyteen liittyvistä vaaroista huolimatta läheisillesi tiedon tarjoaminen tilanteestasi antaa heille mielenrauhan, ettei mikään mene pieleen.